Zapraszamy na imprezy biblioteczne:

MARZEC 2019

5.03.2019 (wtorek) godz. 15.00 „Depresja czynnościowa – zespół jelita drażliwego” - spotkanie Koła Diabetyków z dr Małgorzatą Zakrzewską

6.03.2019 (środa) godz. 16.00 Dzień Kobiet – koncert zespołu Maksim z Hajnówki

7.03.2019 (czwartek) godz. 18.00 "Filmowe Podlasie Atakuje! Kobiety z północnego wschodu" - pokaz filmów krótkometrażowych

9.03.2019 (sobota) godz. 9.00 Spotkanie Dyskusyjnego Klubu Książki - porozmawiamy o książce Moniki Jaruzelskiej „Rodzina”

30.03.2019 (sobota) godz. 18.00 "Wieczór z Andersenem" impreza promująca czytelnictwo dla dzieci

WYSTAWY:

Wystawa "Dla Niepodległej. Tatarzy w walce o wolną Polskę w XVIII - XX w." Wystawę można oglądać od 18.03.2019 do 30.04.2019

Wystawa poświęcona fotografii Krzysztofa Szymańskiego - „Spotkania z naturą”

… wystawa zorganizowana przez bielskie koło Stowarzyszenia Bibliotekarzy Polskich. Wystawę można obejrzeć w Czytelni Oddziału dla Dzieci i Młodzieży.

Każdy czwartek godz. 11.00 Akademia Malucha "Bąbelkowo" - zajęcia dla najmłodszych czytelników.

SZUKASZ POMYSŁÓW DO ZABAW ZE SWOIM MALUSZKIEM?

MASZ WIELE PYTAŃ DOTYCZĄCYCH WYCHOWANIA DZIECKA?

PRZYJDŹ W CZWARTEK NA 11.00 DO BIBLIOTEKI I POBAW SIĘ RAZEM Z INNYMI RODZICAMI I ICH DZIEĆMI - NA PEWNO ZNAJDZIE SIĘ TEŻ FACHOWA LITERATURA PEDAGOGICZNA, KTÓRA POMOŻE CI ODNALEŹĆ ODPOWIEDZI NA RÓŻNE PROBLEMY WYCHOWAWCZE.

Akademia Malucha "Bąbelkowo" to bezpłatne zajęcia dla dzieci w wieku 2+ , które nie uczęszczają jeszcze do przedszkola. Zajęcia odbywają się w każdy czwartek o godz. 11.00 w Pokoju Bajek Miejskiej Biblioteki Publicznej w Bielsku Podlaskim.

Spotkania mają na celu oswojenie dzieci z książką obrazkową oraz wyrobienie nawyku czytania i wypożyczania książek od najmłodszych lat. Dzieci mają możliwość rozwijania swoich kompetencji społecznych i działania w grupie. Wykorzystujemy pedagogikę zabawy Klanzy oraz własnoręcznie wykonywane pomoce dydaktyczne; nasze zajęcia mogą być inspiracją dla rodziców do zabawy z dzieckiem w domu!

DO POBRANIA:

Zgoda na publikację wizerunku - plik pdf: Otwórz