Zapraszamy na imprezy biblioteczne:

MAJ 2019

08.05.2019 (środa) godz. 10.00 „Dla Niepodległej” - występ zespołu Kreatywni z Domu Pomocy Społecznej w Kozarzach.

09.05.2019 (czwartek) godz. 17.00 Spotkanie z biografką Ewą Jałochowską, autorką książki "W cieniu sławy. Zapomniane rodzeństwa sławnych Polaków".

15.05.2019 (środa) godz. 17.00 KLUB ZDROWIA

18.05.2019 (sobota) godz. 9.00 Spotkanie Dyskusyjnego Klubu Książki - porozmawiamy o książce Marioli Pryzwan „Haśka. Poświatowska we wspomnieniach i listach”.

18.05.2019 (sobota) godz. 11.00 Warsztaty z rękodzieła ludowego dla seniorów.

21.05.2019 (wtorek) godz. 16.30 Promocja publikacji Stowarzyszenia Poetów Ziemi Bielskiej pt. "Bielski Almanach Poezji 2019".

22.05.2019 (środa) godz. 9.00 Spotkanie z autorem książek dla dzieci Wiesławem Drabikiem.

30.05.2019 (czwartek) godz. 9.00 "Orator" X edycja konkursu krasomówczego pt. "Moje Podlasie - pochodzę stąd".

30.05.2019 (czwartek) godz. 16.00 Spotkanie autorskie z Kordianem Michalskim, prezentacja tomu wierszy pt."Łyse słowa".

KIERMASZ KSIĄŻEK:

09 - 14.05.2019 "Książka za złotówkę" - kiermasz książek wycofanych z księgozbioru biblioteki (dochód ze sprzedaży zostanie przeznaczony na cele biblioteczne).

W dniach 09 – 14.05.2019 w holu na parterze biblioteki odbędzie się coroczny, kiermasz książek wycofanych z naszych zbiorów. Wyprzedaż organizowana jest w ramach Tygodnia Bibliotek. W cenie 1 zł. i 2 zł. do nabycia jest wiele ciekawych pozycji. Odwiedzający znajdą tam zarówno książki naukowe z różnych dziedzin, jak i beletrystykę, albumy czy książki dla dzieci i młodzieży. Dochód z kiermaszu zostanie przeznaczony na zakup nowości wydawniczych. Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy.

WYSTAWY:

Wystawa prac dzieci, które można obejrzeć w Czytelni Oddziału dla Dzieci i Młodzieży

Każdy czwartek godz. 11.00 Akademia Malucha "Bąbelkowo" - zajęcia dla najmłodszych czytelników.

SZUKASZ POMYSŁÓW DO ZABAW ZE SWOIM MALUSZKIEM?

MASZ WIELE PYTAŃ DOTYCZĄCYCH WYCHOWANIA DZIECKA?

PRZYJDŹ W CZWARTEK NA 11.00 DO BIBLIOTEKI I POBAW SIĘ RAZEM Z INNYMI RODZICAMI I ICH DZIEĆMI - NA PEWNO ZNAJDZIE SIĘ TEŻ FACHOWA LITERATURA PEDAGOGICZNA, KTÓRA POMOŻE CI ODNALEŹĆ ODPOWIEDZI NA RÓŻNE PROBLEMY WYCHOWAWCZE.

Akademia Malucha "Bąbelkowo" to bezpłatne zajęcia dla dzieci w wieku 2+ , które nie uczęszczają jeszcze do przedszkola. Zajęcia odbywają się w każdy czwartek o godz. 11.00 w Pokoju Bajek Miejskiej Biblioteki Publicznej w Bielsku Podlaskim.

Spotkania mają na celu oswojenie dzieci z książką obrazkową oraz wyrobienie nawyku czytania i wypożyczania książek od najmłodszych lat. Dzieci mają możliwość rozwijania swoich kompetencji społecznych i działania w grupie. Wykorzystujemy pedagogikę zabawy Klanzy oraz własnoręcznie wykonywane pomoce dydaktyczne; nasze zajęcia mogą być inspiracją dla rodziców do zabawy z dzieckiem w domu!

DO POBRANIA:

Zgoda na publikację wizerunku - plik pdf: Otwórz