Zapraszamy na imprezy biblioteczne:

WRZESIEŃ 2018

15.09.2018 godz. 9.00 (sobota) Spotkanie Dyskusyjnego Klubu Książki - porozmawiamy o książkach „Sońka” Ignacego Karpowicza i „Granice marzeń. O państwach nieuznawanych” Tomasza Grzywaczewskiego

20.09.2018 godz. 12.00 (czwartek) Spotkanie autorskie z Barbarą Goralczuk - promocja tomiku wierszy „Na porozi” wydanego przez Stowarzyszenie Poetów Ziemi Bielskiej.

22.09.2018 godz. 9.00 (sobota) Warsztaty z rękodzieła ludowego dla seniorów

Każdy czwartek godz. 11.00 Akademia Malucha "Bąbelkowo" - zajęcia dla najmłodszych czytelników.

SZUKASZ POMYSŁÓW DO ZABAW ZE SWOIM MALUSZKIEM?

MASZ WIELE PYTAŃ DOTYCZĄCYCH WYCHOWANIA DZIECKA?

PRZYJDŹ W CZWARTEK NA 11.00 DO BIBLIOTEKI I POBAW SIĘ RAZEM Z INNYMI RODZICAMI I ICH DZIEĆMI - NA PEWNO ZNAJDZIE SIĘ TEŻ FACHOWA LITERATURA PEDAGOGICZNA, KTÓRA POMOŻE CI ODNALEŹĆ ODPOWIEDZI NA RÓŻNE PROBLEMY WYCHOWAWCZE.

Akademia Malucha "Bąbelkowo" to bezpłatne zajęcia dla dzieci w wieku 2+ , które nie uczęszczają jeszcze do przedszkola. Zajęcia odbywają się w każdy czwartek o godz. 11.00 w Pokoju Bajek Miejskiej Biblioteki Publicznej w Bielsku Podlaskim.

Spotkania mają na celu oswojenie dzieci z książką obrazkową oraz wyrobienie nawyku czytania i wypożyczania książek od najmłodszych lat. Dzieci mają możliwość rozwijania swoich kompetencji społecznych i działania w grupie. Wykorzystujemy pedagogikę zabawy Klanzy oraz własnoręcznie wykonywane pomoce dydaktyczne; nasze zajęcia mogą być inspiracją dla rodziców do zabawy z dzieckiem w domu!

DO POBRANIA:

Zgoda na publikację wizerunku - plik pdf: Otwórz