Zapraszamy

Zapraszamy na imprezy biblioteczne:

GRUDZIEŃ 2017

2.12.2017 godz. 10.00 (sobota)

Oddział dla Dzieci i Młodzieży zaprasza kolejnych „SUPER CZYTELNIKÓW”, którzy zebrali komplet naklejek na finał AKCJI „SUPER CZYTELNIK”. Spotkanie odbędzie się w Czytelni dla Dzieci i Młodzieży. Imprezie towarzyszyć będzie spotkanie autorskie pt.: „ Moda na dobre wychowanie z Panią Anną Bayer. Anna Bayer – pedagog, poetka, instruktor teatralny, autorka wielu nagrodzonych scenariuszy teatralnych, jak również autorka muzyki, tekstów piosenek, kolęd, pastorałek dla dzieci. Informujemy, iż po spotkaniu będzie możliwość zakupu książek autorki (w cenie 18 zł)

6.12.2017 godz. 11.00 (środa)

„Piłsudski – droga do wolności” – montaż słowno – muzyczny w wykonaniu młodzieży z ZS Nr 1 im. Marszałka J. K. Piłsudskiego

7.12.2017 godz. 16.00 (czwartek)

„Jak jeść żeby schudnąć” – spotkanie Koła Diabetyków - wykład wygłosi dr Małgorzata Zakrzewska

11.12.2017 godz. 17.00 (poniedziałek)

Stowarzyszenie Muzeum Małej Ojczyzny w Studziwodach zaprasza na promocję publikacji "Księgi Pamięci Żydów Bielska Podlaskiego". W spotkaniu będą uczestniczyć redaktorzy polskiego wydania: Wojciech Konończuk i Doroteusz Fionik. Możliwość zakupu książki w korzystnej cenie. ... więcej informacji- plik doc: Otwórz

16.12.2017 godz. 9.00 (sobota)

Spotkanie Dyskusyjnego Klubu Książki - Barbara Włodarczyk „Nie ma jednej Rosji”

18.12.2017 godz. 15.00 (poniedziałek)

„Udar mózgu – profilaktyka i leczenie” - wykład wygłosi prof. dr hab. n. med. neurolog Alina Kułakowska

Wystawa pt. „Twarze zatrzymane w kadrze” - Joanny Polak. Wystawę można oglądać w bibliotece do końca roku.