Zapraszamy na imprezy biblioteczne:

WRZESIEŃ 2019

26.09.2019 (czwartek) "Bliżej nas. Europejski Dzień Języków w bibliotece" - prezentacje kulturowe wolontariuszy programu Erasmus+.

28.09.2019 (sobota) godz. 9.00 Spotkanie Dyskusyjnego Klubu Książki - porozmawiamy o książce Marty Madejskiej „Aleja włókniarek”.

30.09.2019 (poniedziałek) godz. 11.00 "Skrzynia Władcy Piorunów" - spotkanie autorskie z Marcinem Koziołem, autorem książek dla dzieci.

PAŹDZIERNIK 2019

04.10.2019 (piątek) godz. 17.30 Spotkanie autorskie z Iwoną Zinkiewicz

WYSTAWY:

Galeria na piętrze:

W Czytelni Oddziału dla Dzieci i Młodzieży można obejrzeć wystawę grafik pt. "Dyskretny urok czerni i bieli" koła plastycznego ze Szkoły Podstawowej nr 2 w Bielsku Podlaskim pod kierunkiem Daniela Gromackiego. Wystawa czynna do końca września br.

Wystawa prac dzieci, które można obejrzeć w Czytelni Oddziału dla Dzieci i Młodzieży

Każdy czwartek godz. 11.00 Akademia Malucha "Bąbelkowo" - zajęcia dla najmłodszych czytelników.

SZUKASZ POMYSŁÓW DO ZABAW ZE SWOIM MALUSZKIEM?

MASZ WIELE PYTAŃ DOTYCZĄCYCH WYCHOWANIA DZIECKA?

PRZYJDŹ W CZWARTEK NA 11.00 DO BIBLIOTEKI I POBAW SIĘ RAZEM Z INNYMI RODZICAMI I ICH DZIEĆMI - NA PEWNO ZNAJDZIE SIĘ TEŻ FACHOWA LITERATURA PEDAGOGICZNA, KTÓRA POMOŻE CI ODNALEŹĆ ODPOWIEDZI NA RÓŻNE PROBLEMY WYCHOWAWCZE.

Akademia Malucha "Bąbelkowo" to bezpłatne zajęcia dla dzieci w wieku 2+ , które nie uczęszczają jeszcze do przedszkola. Zajęcia odbywają się w każdy czwartek o godz. 11.00 w Pokoju Bajek Miejskiej Biblioteki Publicznej w Bielsku Podlaskim.

Spotkania mają na celu oswojenie dzieci z książką obrazkową oraz wyrobienie nawyku czytania i wypożyczania książek od najmłodszych lat. Dzieci mają możliwość rozwijania swoich kompetencji społecznych i działania w grupie. Wykorzystujemy pedagogikę zabawy Klanzy oraz własnoręcznie wykonywane pomoce dydaktyczne; nasze zajęcia mogą być inspiracją dla rodziców do zabawy z dzieckiem w domu!

DO POBRANIA:

Zgoda na publikację wizerunku - plik pdf: Otwórz