Zapraszamy na imprezy biblioteczne:

GRUDZIEŃ 2020

strona internetowa MBP: http://bmbp.pdt.pl

profil Facebook: Miejska Biblioteka Publiczna w Bielsku Podlaskim

10.12.2020 "Podlaskie rękodzieło" - wystawa w Galerii na Piętrze MBP

Od 10 grudnia w "Galerii na Piętrze" można zapoznać się z wystawą pt. "Podlaskie rękodzieło", czyli artefaktami rękodzielniczymi wykonanymi przez panie z Klubu Seniora przy Gminnym Ośrodku Kultury w Orli - Irenę Dmitruk i Walentynę Suszcz. Wystawa ozdób bożonarodzeniowych obejmuje ozdoby haftowane w technice płaskiej, jak i przestrzennej; bombki "na balonie", choinki i gwiazdy z wikliny papierowej oraz bombki w technice quillingu wystawione w gablocie informacyjnej w przedsionku MBP, wykonane zostały przez mieszkankę Orli, panią Krystynę Grygoruk. Wystawę można oglądać przez cały okres świąteczny do 13 stycznia.

10.12.2020 "Portrety Misiów" - wystawa na Parterze MBP

Z okazji Światowego Dnia Pluszowego Misia przygotowano wystawę pt. "Portrety Misiów" z myślą nie tylko o najmłodszych czytelnikach; w holu na parterze MBP można oglądać prace plastyczne w różnych technikach - od akwareli, collage'u, flamastrów, po grafikę uzupełnioną pastelą olejną. Misie są wielkoformatowe i przedstawiają popularnych bohaterów bajek i książek. Autorami prac są twórcy pochodzący z Bielska Podlaskiego, związani z plastyką zawodowo, jak i pasjonaci tego kierunku. Wystawę będzie można jeszcze zobaczyć w przyszłym roku 2021 r., serdecznie zapraszamy! Przypominamy o dezynfekcji rąk i maseczce na terenie biblioteki - dbajmy o siebie nawzajem.

Wtorkowe przeglądy prasy

Przegląd prasy dostępnej w Czytelni dla Dorosłych Prezentujemy czasopisma o tematyce pedagogiczno-wychowawczej, które mogą posłużyć za inspirację do przygotowywania zajęć nie tylko dla nauczycieli (metodyka pracy w przedszkolu i edukacji wczesnoszkolnej), ale również dla rodziców, którzy aktywnie pragną uczestniczyć w rozwoju swojego dziecka. Przed nami miesięczniki: „Wychowanie w przedszkolu”, „Życie szkoły”, „Dyrektor szkoły”, „Problemy opiekuńczo-wychowawcze”, Zachęcamy do korzystania z naszej czytelni.

Kobiecy punkt widzenia W ofercie Czytelni biblioteki znajdują się typowe magazyny dla kobiet: „Zwierciadło”, „Twój Styl”, „Uroda”, „Claudia”, „Viva”, a w nich wywiady ze sławnymi ludźmi, felietony, horoskopy. Więcej porad dot. prowadzenia gospodarstwa domowego czy działki, w tym wiele przepisów kulinarnych jest w „Poradniku Domowym”, „Przyjaciółka”, „Kobieta i życie”. zobacz więcej TUTAJ

Chcesz poznać nowe osoby?

Porozmawiasz chętnie o literaturze, a nie masz wokół siebie ludzi o podobnych zainteresowaniach?

Chcesz być na bieżąco z nowościami?

Chętnie przeczytasz ciekawą książkę, która nie zawsze jest dostępna w naszej wypożyczalni?

Szukasz atrakcyjnej formy spędzenia wolnego czasu?

Dołącz do nas! Dyskusyjny Klub Książki w bibliotece to świetny adres dla „moli książkowych”!

Zapraszamy serdecznie wszystkich chętnych! Raz w miesiącu, w soboty o 9.00

Więcej informacji w Czytelni dla Dorosłych na piętrze i pod nr telefonu: 857302107.

DYSKUSYJNE KLUBY KSIĄŻKI – CO TO TAKIEGO? - plik pdf: Otwórz

DKK W BIELSKIEJ BIBLIOTECE - plik pdf: Otwórz