Zapraszamy na imprezy biblioteczne:

LISTOPAD 2019

08.11.2019 (piątek) godz. 17.30

Spotkanie autorskie z Iwoną Zinkiewicz

12.11.2019 (wtorek) godz. 15.00

„Grypa i witamina D3” - spotkanie Koła Diabetyków z dr Małgorzatą Zakrzewską.

15-16.11.2019 (piątek-sobota)

III Podlaska Ukraińska Konferencja Naukowa „25-lecie odrodzenia nauczania języka ukraińskiego na Północnym Podlasiu w kontekście społeczno-kulturowym”

Konferencja rozpocznie się 15 listopada 2019 r. o godz. 10.00, zaś zakończy się 16 listopada 2019 r. ok. godz. 17.00. Aktualny ogólny program konferencji jest zamieszczony na fanpage’u Podlaskiego Instytutu Naukowego tu czytaj więcej

oraz w zakładce na stronie internetowej Związku Ukraińców Podlasia tu czytaj więcej

20.11.2019 (środa) godz. 17.00

„AKTYWNY SENIOR”

22.11.2019 (piątek) godz. 18.00

„Filmowe Podlasie Atakuje” - pokaz filmów krótkometrażowych

23.11.2019 (sobota) godz. 9.00

Warsztaty rękodzieła ludowego dla seniorów

23.11.2019 (sobota) godz. 11.00

Spotkanie Dyskusyjnego Klubu Książki -porozmawiamy o książce Janiny Lesiak „Wspomnienie o Cecylii, smutnej królowej”

WYSTAWY:

W Czytelni Oddziału dla Dzieci i Młodzieży można obejrzeć wystawę grafik pt. "Dyskretny urok czerni i bieli" koła plastycznego ze Szkoły Podstawowej nr 2 w Bielsku Podlaskim pod kierunkiem Daniela Gromackiego. Wystawa czynna do końca września br.

Wystawa prac dzieci, które można obejrzeć w Czytelni Oddziału dla Dzieci i Młodzieży

Każdy czwartek godz. 11.00 Akademia Malucha "Bąbelkowo" - zajęcia dla najmłodszych czytelników.

SZUKASZ POMYSŁÓW DO ZABAW ZE SWOIM MALUSZKIEM?

MASZ WIELE PYTAŃ DOTYCZĄCYCH WYCHOWANIA DZIECKA?

PRZYJDŹ W CZWARTEK NA 11.00 DO BIBLIOTEKI I POBAW SIĘ RAZEM Z INNYMI RODZICAMI I ICH DZIEĆMI - NA PEWNO ZNAJDZIE SIĘ TEŻ FACHOWA LITERATURA PEDAGOGICZNA, KTÓRA POMOŻE CI ODNALEŹĆ ODPOWIEDZI NA RÓŻNE PROBLEMY WYCHOWAWCZE.

Akademia Malucha "Bąbelkowo" to bezpłatne zajęcia dla dzieci w wieku 2+ , które nie uczęszczają jeszcze do przedszkola. Zajęcia odbywają się w każdy czwartek o godz. 11.00 w Pokoju Bajek Miejskiej Biblioteki Publicznej w Bielsku Podlaskim.

Spotkania mają na celu oswojenie dzieci z książką obrazkową oraz wyrobienie nawyku czytania i wypożyczania książek od najmłodszych lat. Dzieci mają możliwość rozwijania swoich kompetencji społecznych i działania w grupie. Wykorzystujemy pedagogikę zabawy Klanzy oraz własnoręcznie wykonywane pomoce dydaktyczne; nasze zajęcia mogą być inspiracją dla rodziców do zabawy z dzieckiem w domu!

DO POBRANIA:

Zgoda na publikację wizerunku - plik pdf: Otwórz