POLECAMY

Jeffrey Brown

Łobuz widmo - opis:

Uznany na świecie autor i ilustrator Jeffrey Brown powraca z trzecią odsłoną bestsellerowej "Akademii Jedi". Aż trudno uwierzyć, że to już trzeci rok Roana w Akademii Jedi. Może się wydawać, że teraz będzie już z górki, ale niestety, łatwo nie jest! Nauka latania statkiem kosmicznym, pływanie w jeziorze na planecie Naboo, przygotowania do egzaminu Jedi i tropienie klonów, jednym słowem, wyzwań nie brakuje! Do tego ktoś chce wpakować Roana w poważne kłopoty i skłócić go ze wszystkimi w szkole, łącznie z Mistrzem Yodą. Lepiej nie myśleć, jak mogłoby się to skończyć… Dlaczego życie ucznia nie może być prostsze…? Fascynująca historia w humorystyczny sposób przedstawia problemy i dylematy szkolnego życia! Przyciąga młodych czytelników nie tylko zabawną i zawierającą bliski im temat fabułą. Komiksowy charakter książki, bazgrołki, kartki z pamiętnika, ciekawostki o szkoleniu Jedi – wszystko to sprawia, że od lektury ciężko oderwać się nawet dzieciom, które zwykle nie są molami książkowymi.

źródło opisu: http://www.empik.com/star-wars-akademia-jedi-3-opr.