POLECAMY

Emma Adbage

Liczymy na spacerze : matematyka na każdą pogodę - opis:

Cyfry to matematyczny alfabet. Służą do zapisywania liczb, które mówią nam, ile czegoś jest. Tylko skąd wiedzieć ile? Z tą książką dzieci nauczą się liczyć podczas zabawy na podwórku, w ogrodzie, lesie czy parku — o każdej porze roku. Książka prezentuje proste zabawy związane z liczeniem - w pojedynkę i w grupie - z wykorzystaniem tego, co można znaleźć podczas spaceru, a więc szyszek, kamieni czy patyków oraz innych elementów ożywionej i nieożywionej przyrody i krajobrazu, które mamy wokół. Oprócz rozdziałów z matematycznymi zabawami na każdą porę roku, znajdziemy tu pomysłową prezentację liczb od 0 do 10, a także przystępne wyjaśnienie podstawowych działań matematycznych: dodawania, odejmowania, mnożenia i dzielenia. Ilustracje autorki.

źródło opisu: http://www.zakamarki.pl/index.php/liczymy-na-spacerze-matematyka-na-kazda-pogode.html?dir=asc&order=name