Ogłoszenia...

...Miejskiej Biblioteki Publicznej w Bielsku Podlaskim.

Znaczek okolicznościowy już w sprzedaży!

Znaczek okolicznościowy z kuponem "joker" wydany z okazji jubileuszu 90-lecia założenia Miejskiej Biblioteki Publicznej jest dostępny w sprzedaży w siedzibie biblioteki przy ul. Kazimierzowskiej 14 w godzinach pracy instytucji (pon. wt czw. pt 10-18, środa i sob. w godz. 7-15).

Serdecznie zapraszamy!

Więcej szczegółów uzyskacie Państwo pod nr tel. 85 730 21 07.

Czytaj więcej - 90 LAT MIEJSKIEJ BIBLIOTEKI PUBLICZNEJ W BIELSKU PODLASKIM 8.10.2018 www.znaczki-turystyczne.pl

Złota Księga Polskiego Samorządu - już dostępna w Czytelni dla dorosłych

Polski Instytut Biograficzny po raz piąty wydał książkę zawierającą informacje biograficzne o przedstawicielach samorządów terytorialnych naszego kraju kadencji obejmującej lata 2014-2018.

SZUKASZ POMYSŁÓW DO ZABAW ZE SWOIM MALUSZKIEM?

MASZ WIELE PYTAŃ DOTYCZĄCYCH WYCHOWANIA DZIECKA?

PRZYJDŹ W CZWARTEK NA 11.00 DO BIBLIOTEKI I POBAW SIĘ RAZEM Z INNYMI RODZICAMI I ICH DZIEĆMI - NA PEWNO ZNAJDZIE SIĘ TEŻ FACHOWA LITERATURA PEDAGOGICZNA, KTÓRA POMOŻE CI ODNALEŹĆ ODPOWIEDZI NA RÓŻNE PROBLEMY WYCHOWAWCZE.

Akademia Malucha "Bąbelkowo" to bezpłatne zajęcia dla dzieci w wieku 2+ , które nie uczęszczają jeszcze do przedszkola. Zajęcia odbywają się w każdy czwartek o godz. 11.00 w Pokoju Bajek Miejskiej Biblioteki Publicznej w Bielsku Podlaskim.

Spotkania mają na celu oswojenie dzieci z książką obrazkową oraz wyrobienie nawyku czytania i wypożyczania książek od najmłodszych lat. Dzieci mają możliwość rozwijania swoich kompetencji społecznych i działania w grupie. Wykorzystujemy pedagogikę zabawy Klanzy oraz własnoręcznie wykonywane pomoce dydaktyczne; nasze zajęcia mogą być inspiracją dla rodziców do zabawy z dzieckiem w domu!

MAGAZYN ŻYDOWSKI „Chidusz”, czasopismo o kulturze, historii i tradycji żydowskiej wydawane we Wrocławiu od 2013 roku - dostępny w naszej bibliotece dzięki firmie PITax.pl Łatwe Podatki (która sponsoruje prenumeratę - czytaj więcej)